Wat veroorzaakt rugpijn?

Hebt u last van rugpijn? Weet u waarom dat gebeurt? Door een paar eenvoudige bewegingen te oefenen, kunt u de rugpijn misschien verlichten.

Eerst en vooral is het belangrijk te weten wat de oorzaken zijn. Eén oorzaak is musculair. Het probleem bij musculair regeren (en omgekeerd) is dat het lichaam de neiging heeft terug te keren naar zijn oorspronkelijke positie wanneer de rek- episodes worden verlengd.

Verandering van stand van de gewrichten, en dus van de wervelkolom, is het gevolg van het rekken en het trekken aan de spieren. Het gevolg is dat de botten van de wervelkolom worden samengedrukt en de tussenwervelschijf in zichzelf wordt verdraaid, waardoor ook de tussenwervelschijf een groot trauma oploopt. Omdat we in een wereld leven waarin het menselijk lichaam in tijdnood en onder spanning wordt gebracht, is het belangrijk dat het lichaam het werk blijft doen dat het van nature doet. Daarom is het niet aan te raden om alleen maar met een hoge intensiteit te trainen, veel rust is essentieel. Bovendien zijn er enkele gevallen waarin tijdelijk intens werk kan worden gedaan, bijvoorbeeld als u herstellende bent na een ernstig hoofdletsel. Hoe meer je je lichaam dwingt om een belasting te ondergaan, hoe meer het als reactie zal doen.

De gewone discusuitstulping die voornamelijk de rugpijn veroorzaakt, kan de volgende oorzaken hebben:

1. Overmatig uitgerekte of gescheurde gewrichtsbanden- Gewrichtsbanden zijn taaie vezelachtige weefsels die helpen om de uiteinden van de botten met elkaar te verbinden, en om de botten bij elkaar te houden in een gesloten ruimte- Dit voorkomt dat de botten te ver uit elkaar kunnen bewegen. Wanneer u krachten ondervindt om uw botten met elkaar of aan elkaar te scharnieren, dan reageren de ligamenten door de botten samen te klemmen om ze bij elkaar te houden. Het resultaat is vaak zwelling en pijn. Maar omdat de ligamenten meestal van slechte kwaliteit zijn en slecht passen, hebben ze de neiging te scheuren of gescheurd te worden, omdat we weten dat ze slecht reageren op dezelfde prikkel.

2. Chiropractische aanpassingen- Dit is een chiropractische aandoening die voor altijd geassocieerd zal worden met rugpijn. Maar wat onderzoekers hebben gevonden is dat de primaire oorzaak hiervan spinale subluxatie van de wervelkolom is. Wat er gebeurt is dat de tussenwervelschijf uit zijn normale biomechanische positie wordt gebracht, en ook in dat gebied druk uitoefent op de zenuwen. Bij chiropractische aanpassingen moet erop gelet worden dat de wervelkolom op de juiste plaats zit.

3. Aard van de ziekte- Alle organen hebbenBeter en erger, de symptomen van de ziekte zullen langzaam erger worden totdat het uiteindelijk resulteert in invaliditeit. Terwijl sommige organen eerst kunnen worden aangetast, zullen andere organen het meest worden aangetast naarmate de tijd verstrijkt. De reden hiervoor is het feit dat elk orgaan een bepaald tolerantieniveau heeft wat zijn functie betreft. De organen die het meeste risico lopen zijn het zenuwstelsel en de wervelkolom. Deze twee organen zijn rechtstreeks betrokken bij het transport van impulsen door het lichaam. Als het zenuwstelsel is uitgeschakeld, zal ook de functie van deze twee organen zijn uitgeschakeld.

Het is cruciaal voor u om ervoor te zorgen dat u regelmatig chiropractische behandelingen ondergaat. Als u dit niet doet, kan dit blijvende schade aan uw lichaam veroorzaken. Bovendien is het niet laten doen een trefzekere manier om pijn en ongemak te veroorzaken. Het enige verschil is hoe uw lichaam zal reageren. Als u de chiropractische behandelingen niet doet, dan is het zeker dat u niet zult verwachten dat het weggaat en dat u niet zult kunnen genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.