Herstellen van een Trauma Herstel Coach

Gezondheid

Een traumaherstelcoach helpt mensen om professionele steun te krijgen bij het overwinnen van de uitdagingen die gepaard gaan met de terugkeer naar “de beat” van het leven. Een gecertificeerde traumaherstelcoach maakt gebruik van assessments om cliënten te helpen bij het identificeren, focussen op en communiceren van hun rauwe gevoelens die mogelijk onderdrukt en gecontroleerd werden terwijl ze werk of familieproblemen moesten oplossen. Een traumaherstelcoach onderhoudt een relatie met de cliënt, zowel persoonlijk als professioneel, terwijl hij de cliënt begeleidt in het maken van gezonde keuzes als antwoord op het trauma.

Wat helpt je herstelcoach je te doen? Een gecertificeerde trauma herstel coach gebruikt retrieval en elicitatie methoden als onderdeel van hun coaching proces. Deze geschoolde therapeutische technieken zijn ontworpen voor de veilige en zachte expressie van traumatische herinneringen van de cliënt zonder dat de cliënt zijn persoonlijke veiligheid in gevaar brengt. Ook tijdens de intakegesprek met de cliënt zal de coach beginnen vast te stellen wat er met de cliënt aan de hand is, een breed scala van problemen begrijpen en met de cliënt onderzoeken of problemen uit het verleden moeten worden aangepakt. Na het afronden van deze pre-coaching taken zal de coach beginnen met de taken om de cliënt te faciliteren in het doorwerken en oplossen van zijn moeilijkheden.

Hoe helpt een traumaherstelcoach je om helderheid te krijgen in je boodschap? Een traumaherstelcoach helpt de cliënt om de woede, schuldgevoelens en woede te verwerken en te uiten die hun ervaring van Breken vrij van token en fastfood emotioneel eten kunnen verlengen. Een getrainde trauma herstel coach helpt ook de cliënt om de realiteit van hun leven te zien en niet gevoelens, schuld of woede in hun fysieke lichaam te proppen. De therapeut werkt met de cliënt om hem te helpen de rauwe emoties die zijn leven beheersen te onderzoeken en te uiten. Ook helpt de therapeut de cliënt bij het identificeren en veranderen van de negatieve gedachten die hun herstelinspanningen kunnen belemmeren. Voor sommige cliënten zal de therapeut werken binnen een steungroep setting om de cliënt te helpen vaardigheden te verwerven om met de stress van het leven om te gaan en oude emotionele gewoonten te vervangen. Belemmeringen voor positieve herstelinspanningen responsieve therapeuten beschikken over vaardigheden die de cliënt opbouwen in het verwerken van hun trauma door het opbouwen van goede sociale en persoonlijke relaties. Hoewel het volledige herstelproces meer inhoudt dan alleen het werken met een therapeut, kan een traumaherstelcoach de cliënt helpen bij het verkrijgen van hulpmiddelen om door het emotionele herstelproces te werken.

Actie Stappen

Het is van cruciaal belang dat iedereen beseft dat hij het niet alleen hoeft te doen. Door het genezingsproces van trauma’s komen er genezende steunpunten in hun leven. Het gaat er niet om dat de cliënt een oneindig gewicht aan problemen heeft om mee om te gaan. Het gaat erom dat de cliënt de controle heeft over zijn eigen herstelproces. Omstandigheden of stressvolle gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden, hoeven je leven nu niet te beheersen. Met de steun van een trauma herstel coach, kunnen positieve keuzes worden gemaakt om de controle over je leven te krijgen. Authentiek leven, rouwverwerking, echtscheiding en een gezonde relatie met voedsel zijn allemaal mogelijk. Je lijden en eenzaamheid zijn niet langer je vijand, maar je vriend! Wanneer je op lange termijn vastbesloten bent om een betere relatie met voedsel op te bouwen, je eetgewoonten te herzien en gezonde gewoonten aan te nemen, kun je je doelen bereiken terwijl je je verleden gebruikt als middel om stabiliteit en kracht te krijgen voor de toekomst van vandaag.

Lees meer:

Angst coach 

Zelfvertrouwen coach 

Trauma coach