Behandeling fysiotherapie

Fysiotherapie Soest

Wanneer moet u een fysiotherapeut bezoeken?

Voordat u met een fysiotherapeutische behandeling voor uzelf of uw kind begint, moet u eerst naar uw arts gaan. Uw arts is beter in staat om aanbevelingen te doen en kan uw eventuele vragen beantwoorden. Uw fysiotherapeut zal u over het algemeen eerst een consult en een beoordeling geven voordat hij of zij met u kennismaakt. Tijdens deze tijd zal hij of zij uw gezondheid evalueren en bepalen wat de beste behandeling zal zijn voor uw verwondingen.

Voor welke blessures kan fysiotherapie nodig zijn?

Kinderen die aan sport doen en actieve recreatieve activiteiten ontplooien, moeten op een bepaald moment in hun leven een fysiotherapeut bezoeken. Letsels zijn onder andere veroorzaakt door een harde val, sportongevallen, verstikking, botbreuken, verstuikingen en verrekkingen, ontwrichte gewrichten, hoofdletsel, kunstgewrichten, toxische effecten van medicijnen, brandwonden, stomp trauma en oorlogsverwondingen.

Wat zijn de soorten kinesitherapiebehandelingen?

Er zijn drie hoofdtypen fysiotherapie:

Cardiovasculair: Bewegen van uw hart en de bloedstroom. Deze vorm van therapie kan bestaan uit medicijnen, elet6000, elektrische stimulatie, of beide.

Musculoskeletaal: Het bewegen van de botten en het gebruik van door de mens gemaakte hulpmiddelen, zoals schroeven, pennen of staven. Dit type therapie kan medicijnen, elektrische behandeling en in sommige gevallen chirurgie omvatten.

Neurologisch: Proberen de geleidingssnelheid van de zenuwen van de patiënt te herstellen. Deze vorm van therapie omvat medicijnen en therapie, en vaak ook de modernste computerprogramma’s.

Welke fysiotherapie is geschikt voor u of uw kind?

U beslist samen met uw arts welke vorm van fysiotherapie voor u geschikt is.

Hoe werkt fysiotherapie?

Terwijl u afspraken maakt bij verschillende fysiotherapiecentra, zal uw arts u uitleggen wat u kunt verwachten voor uw herstel. U krijgt een fysiotherapieregime met oefeningen, rek- en strekoefeningen en andere behandelingen om uw kracht, evenwicht, coördinatie en bewegingsbereik te herstellen. Uw therapeut kan ook uw nazorg aanpassen. Als uw evenwicht bijvoorbeeld echt verstoord is, kan hij of zij een reeks oefeningen bepalen die dat aspect van uw herstel zullen helpen verbeteren.

Wat kunt u verwachten van de fysiotherapiebehandeling?

Na uw eerste behandeling krijgt u een brace of gips aangemeten en krijgt u instructies om deze tijdens uw herstel te gebruiken. Afhankelijk van de ernst van uw aandoening en eventuele latere bijwerkingen kan het zes tot negen weken duren voordat uw brace of gips volledig op zijn plaats zit.

Wanneer kunt u de brace of het gips terug verwachten?

Zodra u volledig hersteld bent en al uw verband of gips is verwijderd, moet uw brace of gips worden verwijderd. Het kan echter nodig zijn dat u de brace of het gips binnen in uw huis moet dragen totdat uw huis volledig is ontruimd. Afhankelijk van uw toestand kan het zijn dat u de brace of het gips tot 6 maanden moet dragen terwijl u werkt aan een daadwerkelijk volledig herstel.

Hoeveel fysiotherapie zal ik nodig hebben?

De medicijnen die u tijdens de fysiotherapie krijgt, zijn bedoeld om u te helpen genezen. Naarmate u geneest, zal uw arts de medicijnen moeten aanpassen, maar als het gips of de brace eenmaal uit is, heeft u over het algemeen geen behandeling meer nodig.

Hoe lang duurt het voordat ik genezen ben?

Het kan zijn dat u tijdens de fysiotherapie wat pijn heeft en dat u nog terughoudend bent met sporten en dergelijke. Het hangt allemaal af van uw individuele tolerantie voor pijn en uw aanhoudende ongemak.

Wat u moet onthouden is dat het doel is om te genezen en uw lichaam terug te brengen naar hoe het was voor de blessure. Beperk pijnstillers en andere medicijnen tot een minimum en werk aan het langzaam verbeteren van uw kracht, evenwicht en coördinatie. Volg het advies van uw fysiotherapeut op om uw spieren weer te versterken zodat ze uw lichaam en uw functie kunnen ondersteunen, en luister vooral naar uw lichaam.

Waarom is fysiotherapie zo belangrijk?

Omdat het kan helpen de spierkracht te herstellen, uw pijn (en het risico op mogelijke zenuwbeschadiging) te verminderen, uw algemene coördinatie te verbeteren en u ervan te verzekeren dat u van de meeste van uw activiteiten kunt blijven genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over tijdelijke zenuwbeschadiging of hernieuwd letsel.

Dry needling Soest

Rugklachten Soest